Kategorier
Kød på slægten

Lægdsruller og hjælpemidler dertil

Lægdsrullerne er kilde til mange fine oplysninger om mænd og deres fysiske og familiære forhold.

Hvor gammel skal man være for at komme til session hvor gammel skal man være

Det er nødvendigt og kende til Laegdsruller-forkortelser se især krydshenvisninger på side 2 i filen. Jeg har skrevet den ud som et godt arbejdsredskab, når jeg skal finde ud af, hvor personen flytter til og fra og hvilket år, det drejer sig om.

Årstallene får du her: aarstal – bogstaver

Preben Schaldemose, Rigsarkivet har lavet en meget brugbar anvisning på forskellige oplysninger, der er nødvendige når man skal studere lægdsrullerne. Du kan se dem her Lægdsruller sognefortegnelse 1789-2012  det vil være en god ide og downloade dem. Så er det nemmere og finde hvilket sogn personerne flytter til og fra

Andre hjemmesider hvor der er gode oplysninger om lægdsruller.

Af Gerda Jensen

Jeg kan godt lide og lave slægtsforskning. Desuden laver jeg gerne hjemmeside.
På facebook er der en rigtig hyggelig gruppe, "slægter fra Vendsyssel" hvor man deler mange fine oplysninger med hinanden. Og desuden kan du se indlæg fra gruppen på http://www.logy.dk/facebook/ Venlig hilsen Gerda Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *