Kategorier
Kød på slægten

Hvor findes skifterne

Når man skal finde et skifte kan det sommetider være svært og finde ud hvilket gods eller lignende man skal finde de tidligste skifter.

En god hjælp er der ved  https://doczz.net/doc/7083536/stedregister-til-n%C3%B8rrejyske-godsarkiver  udgivet af Rigsarkivet i Viborg 2000 af Bente S. Vestergaard. Det er god ide og downloade registret så du  kan søge i det.

Derefter kan du med gå ind i Rediger knappen forover og vælg søg. Og der søge det sogn eller sted du arbejder med. Jeg har arbejdet en del med Ingstrup sogn derfor vil jeg prøve og søge det: og kommer til Villerup gods, der har skifter fra Brødslev i Ingstrup, Ås i Tårs sogn der også har skifter fra Brødslev i Ingstrup, Børglum Kloster med Ingstrup sogn, Hammelmose i Thise og Hjermitslevgård i Tolstrup, der har Brødslev i Ingstrup, Kettrupgaard i Ingstrup, der har Ingstrup med mange stednavne i Ingstrup, Ålborg Hospital med Rolighed i Ingstrup, Bratskov i Brovst, de har Brødslev i Ingstrup. Det var mange steder, hvor man havde mulighed for finde noget fra Ingstrup.

Mange af disse godsprotokoller er renskrevet i uddrag, og kan søges på nettet. Det kan give et fingerpeg om, hvilken godsprotokol man skal søge i under arkivalieronline.

Hjemmesider hvor du kan finde Skifterne er mange. F. eks.

 

 

 

Af Gerda Jensen

Jeg kan godt lide og lave slægtsforskning. Desuden laver jeg gerne hjemmeside.
På facebook er der en rigtig hyggelig gruppe, "slægter fra Vendsyssel" hvor man deler mange fine oplysninger med hinanden. Og desuden kan du se indlæg fra gruppen på http://www.logy.dk/facebook/ Venlig hilsen Gerda Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *