Eje hus og ejendom

I danmark har vi en en speciel måde og eje hus og ejendom. Siden 1683 har man skulle dokumentere sin ret og pligt i forhold til ejendomme ved at udfærdige et dokument om ejerforhold. Dette dokument skulle tinglyses på tinglysningskontoret . Og har gennem tiderne ændret sig på nogle måder. Dog kan man sige at selve handlingen om offentliggørelse af aftalen, altså skødeskrivningen ikke har ændret sig så meget.

På følgende sider kan du se meget mere om reglerne og om historien bag tinglysning

Der er forskellige måder, hvorpå man kan finde oplysninger om boligen som familien har boet i.

En lidt anderledes søgning kan gøres i Trap – Danmarks bøger med mange oplysninger om steder i Danmark. Salldata har lavet link til mange af disse bøger på Trap Danmark bøger – topografi

Forfatter: Gerda Jensen

Jeg kan godt lide og lave slægtsforskning. Desuden laver jeg gerne hjemmeside. På facebook er der en rigtig hyggelig gruppe, "slægter fra Vendsyssel" hvor man deler mange fine oplysninger med hinanden. Og desuden kan du se indlæg fra gruppen på http://www.logy.dk/facebook/ Venlig hilsen Gerda Jensen