Skifteprotokol 1763-1769

Skifteprotokollerne er en af de store kilder til meget fine oplysninger om personer i familierne. Selvfølgelig har det betydning, om der har været noget og arve ved dødsfald.

Med de nye oplysninger vi kan finde på arkivalieronline efter scanninger, kan vi finde rigtig mange helt optimale oplysninger. Da det er scanninger af originale dokumenter.

Jeg vil gerne finde et skifte efter Christen Pedersen Lønstrup, der døde og blev begravet 11. februar 1763 54 år (opslag 70 kb 1683-1814), og efter forlydende skulle hans skifte finde sted i Ålborg amt. Han skulle have været ladefoged i Lønstrup Christen Pedersen Lønstrup1

Skifteprotokollerne kan du finde på skifteprotokol Ålborg amt m. fl. amter

Jeg vil starte med og finde ham i register til skifteslutningsprotokol 1756-1775. Registret er lavet i alfabetisk orden, og jeg finder ham på opslag 13 register til skifteslutningsprotokol 1756 -1775 Han er at finde under Christen Pedersen død 1765 gift med Voldborg Christensdatter. Og henvisning til side 234.

Jeg går igen til Skifteprotokol Ålborg amt m. fl. amter til Skifteslutningsprotokol 1756 – 1775 opslag 233 og 234 hvor skiftet efter Christen Pedersen findes. Han var gift med Voldborg Christensdatter og børnene bliver nævnt som: Peder Christensen myndig, Christen Christensen 11 år, Mette Christensdatter gift med Christen Pedersen i Lønstrup og Anne Marie Christensdatter ugift.

Voldborg Christensdatter bliver gift med Christen Andersen Vrensted 12. juli 1765. Sikkert derfor at der blev foretaget skifte efter Christen Pedersen.

Voldborg Christensdatter dør allerede 5. december 1769 i Lønstrup. Findes i Mårup kirkebog opslag 72 i kirkebogen 1683-1814.

Jeg vil se om der skulle være skifte efter hende i Ålborg amt m. fl. amter.

Og kikker først efter hende i registret 1756-1775, hvor hun findes opslag 4. Derefter finder jeg hende i skifteslutningsprotokollen hvor hun skulle være på side 317b. Skiftet efter hende findes på opslag 319. Hvor børnene er nævnt og hvad der er i boet.

Forfatter: Gerda Jensen

Jeg kan godt lide og lave slægtsforskning. Desuden laver jeg gerne hjemmeside. På facebook er der en rigtig hyggelig gruppe, "slægter fra Vendsyssel" hvor man deler mange fine oplysninger med hinanden. Og desuden kan du se indlæg fra gruppen på http://www.logy.dk/facebook/ Venlig hilsen Gerda Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *